duminică, 4 mai 2008

paradis

pana la urma nu e vorba de a fii penibil... e vorba pur si simplu de principii si de cum vede fiecare treaba asta


in momentul in care intra in casa, usa ce se deschisese in fata sa, nu paru sa deschida un nou drum ci mai degraba avea iz de fundatura. Apuca sa traga cu ochiul prin incaperile pe langa care trecea, se oprise in fata uneia si spuse, putin jenat, pot sa iti folosec baia? la semnalul dat de miscarea afirmativa din cap, intra fastacindu-se in baie...probabil ca toata povestea cu baia in capul sau suna cu totul altfel...probabil vroia sa insemne :acest loc pe care tu il consideri casa, mie imi confera o stare de greata.
Statu destul de mult in baie fara sa faca nimic. Statea pe wc cu privirea atintita la o perche de chiloti atarnati disgratios pe sarma. Cand iesii de acolo ea era cumva intinsa pe o canapea, vizibil plictisita de intarzierea lui. Parea destul de frumoasa cu parul despletit, lucindu-i in lumina care se raspandea in camera. Totusi nu era suficien de frumoasa ca sa o poata iubi.
Si totusi cum ar fi trebuit sa ii spuna asta? Cand intrebarea asta ii venea in minte, se gandea ca mai bine nu ii mai spune. Dar oare asta insemna sa minti sau sa ocolesti adevarul? a doua varianta insemna practic acelasi lucru, atat timp cat ea nu afla cum stateau treburile.
Oricum era o persoana foarte pasiva, abia daca vorbea si abia daca o interesa ceva. II placea sa se lase privita lenevind apatic pe canapele cu perne moi. Un om ca acesta nu pare interesat de adevar, poate mai degraba prefera sa fie lasata in starea actuala, cu perne si cu muzici ci cu tigari fumate pe jumatate.

asta era hotararea sa. decat sa ii tulbure linistea prin, aducand-o la realitate, mai bine pleca pur si simplu, lasandu-i pe masa ultimul flacon de pastile.


realitatea nu e neaparat ceva de care vrei sa te agati. de multe ori viata ta, ascunsa in spatele vietii cotidiene, poate fi singurul paradis de care vom avea parte vreodata:)

Niciun comentariu: