luni, 15 septembrie 2008

ouale lu iuda

radioul se deschisese. era programat sa faca asta. tocmai se prognoza o zi frumoasa. iuda inca se lupta sa ramana adormit. statea asa, incovrigat in pat. intr-un final ziua isi facu loc si in ochii sai rosii de la fumul de tigara in care adormise.
se aseza in fund cu capul sprijint in palme...doamneeeee ce vis ciudat...si desi stia ca a visat a simtit nevoia sa verifice.
se ridica alene si VERIFICA. un tremurat teribil si un tipat de groaza. visul se dovedea a fi realitate: IUDA NU MAI AVEA OUA!!!!
iesi de-a dura e usa si se prabusi pe scari, se ridica si porni intr-un maraton cu viata!!!! se opri in fata scarii si odata cu bubuitura usii care se tranti in spatele lui , bubui si el: oameni buni!!!!!!! nu mai am oua!!!!!!!!
dar oamenii erau mult prea ocupati ca sa auda strigatul lui. nimanui nu-i pasa de ouale lu iuda...
un barbat la vreo 40 de ani tocmai trecea ingandurat pe trotuar. Iuda se indrepa spre el si il lua de guler: domnule mai aveti oua? apoi isi dadu seama ca era prea brutal si se retrase. apoi pe un ton ceva mai gingas spuse: nu de altceva, intreb pt ca eu nu mai am si...as vrea sa am... stiti, aseara aveam. adica asa cred. nu mai stiu cand am verificat ultima oara...dar trebuie sa fi avut. chiar nu stiu ce as fi putut sa fac cu ele....omul tacea uitandu-se cu ochi speriati. parea destul de crispat...nu intelegea exact unde vrea iuda sa ajunga...
zi domnule! ai oua sau ba? am dar le-am lasat acasa...stii...se pot sparge usor si di motive de siguranta le tin acolo, la rece...
in ochii lui iuda se putea citi mahnirea...la revedere domnule. esti un fricos!

iuda se indrepta descurajat spre apartamentul din care acum 10 min fugise descreierat. pana la urma nu era un lucu atat de rau. stia ca putea trai si fara.
si tocmai cand se resemnase din bucatarie se auzi un strigat: ma nebunule, ma apucatule, hai la masa!!!!

ce avem azi mama?

OMLETA!

Un comentariu:

AlwaysGreen spunea...

bestial...si eu care credeam ca e vb de un patruped( un caine ,un motan,,ceva)care umbla,,prinzand voce..ka tembelul dupa podoabele lui date la disparuti...(esti aparte ...originala..cu personalitate..dar in fond si la urmei ..esti doar Tu ..)de ceva vreme fac pe voieristu'cu randurile tale ma rog ..te urmaresc
http://georgecostescu.blogspot.com/